DruštvoVesti

POSETA ŠEFA ODELJENJA ZA SARADNJU DELEGACIJE EU U SRBIJI CENTRALNOM POSTROJENJU ZA PRERADU OTPADNIH VODA

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini u okviru dvodnevne posete Lebanu, Leskovcu, Vranju, Vladičinom Hanu i Velikoj Plani sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem posetio centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u selu Bogojevce u čiju izgradnju je Evropska unija uložila više od deset miliona evra.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je ovom prilikom izrazio veliku zahvalnost Evropskoj uniji za finansiranje izgradnje prve faze Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda – Linije vode, u vrednosti od 10,4 miliona evra. Linija mulja je izgrađena sa 497,5 miliona dinara, a sa izgradnjom kolektora sve ukupno u ove objekte uloženo je oko 2 milijarde i 200 miliona dinara.

„Nalazimo se na lokaciji jednog projekta koji je ekološki veoma važan i koji je ralizovan uz podršku Evropske unije, uz učešće lokalne samouprave Leskovca. Radi se o velikom ulaganju u jedan od najvećih gradova na jugu Srbije, što pokazuje potencijal da jug može da dobije i veće projekte i veće finansije, što delimično zavisi od dijaloga Beograda i Prištine” kazao je šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Nikola Bertolini koji je bio prvi put u poseti Leskovcu, mada je izrazio nadu da nije poslednji. Sredstva Evropske unije uložena u projekte, kako je ocenio troše vrlo svrsishodno.

Gradonačelnik Cvetanović. Bertolinijem razgovarao i o podršci koju je Grad Leskovac u prethodnom periodu dobijao od Evropske unije, o projektima na kojima se trenutno radi, kao i o onima čija se realizacija očekuje u narednom periodu uz podršku zajednice evropskih naroda.