DruštvoVesti

SRPSKI LEDENI ČOVEK IZ LESKOVCA

Vladimir Stevanović, predsednik Ninđucu kluba Buđinkan Leskovac je neko o kome se ovih dana govori kao o Srpskom ledenom čoveku, jer je zahvaljujući svojim napornim treninzima, veštinama i mentalnim sposobnostima, po hladnoći i snegu samo u šortsu osvojio tri planinska vrha.
Razum čine informacije kojima popisujemo svet i iskustva oko sebe. On je koristan dok ne odrastemo dovoljno da znamo da možemo da se povredimo i da izgubimo život ukoliko nismo pažljivi, napisao je Vladimir Stevanović nakon penjanja na Besnu kobilu u januaru ove godine.
Kako je dodao pomeranjem sopstvenih granica novim veštinama i znanjima, eventualno prestajemo da budemo razumni na konvencionalan način, te može da deluje da postajemo nerazumni. To tako izgleda spolja, samo zato što u psihologiji mase nema dovoljno poznatih primera, informacija i iskustava na osnovu kojih može dedukcijom da se izvede postulat trenutne slike stvarnosti.
U mojoj glavi, šetnja snežnom planinom u šortsu samo je delić onoga što radi veliki broj ljudi širom sveta, za koje sam ja znao. Nakon svih mojih prethodnih iskustava u kojima sam pomerao svoje granice, ovo je bio sledeći logičan i razuman korak.
Ovo je inače bio zaseban korak Vladimira Stevanovića u odnosu na klub, ali deo ninđucu veština, odnosno viši deo treninga koji se odnosi na izlaganje ekstremno niskim temperaturama. Besna kobila, vrh mali kamen na planini radan i vrh mižor 2169 metara
Iako nama neobično i rekli bismo nemoguće to je nešto što rade narodi na severnoj zemljinoj hemisferi, kaže Stevanović.
Kratkotrajno izlaganje snegu rade i ostali članovi Ninđucu kluba, dok je penjanje na vrh za sada na Vladimiru Stevanoviću koji mnogo toga radi u saradnji sa prijateljem Ivanom Smiljkovićem iz Beograda . U Srbiji postoji grupa sledbenika Danca Vim Hofa koji je popularizovao ovu veštinu na ekstremno niskim temperaturama.
Vladimir Stevanović sve nove akcije i poduhvate objavljuje na društvenim mrežama pa tako svi zainteresovani mogu da prate ove aktivnosti na fejsbuk i instagram stranici Srpski ledeni čovek.