PolitikaVesti

SSP VLASOTINCE PROTIV IZGRADNJE MHE BESKO NA RUPSKOJ RECI

Oko 20 hiljada gradjana MZ Grdelica i sela u Opštini Vlasotince, može da ostane bez vode ukoliko se izgradi MHE Besko na Rupskoj reci, navodi se u saopštenju opštinskog odbora SSP Vlasotince.

Gradjevinska dozvola za izgradnju MHE Besko izdata je bez saglasnosti vodovoda u Grdelici i studije o proceni uticaja na životnu sredinu, a upravo postojanje vodozahvata na Rupskoj reci i njegovo ignorisanje od strane investitora i nadležnih u opštini Vlasotince  glavni argument za obaranje studije koja je kasnije i proglašena za nepotrebnu u postupku dobijanja građevinske dozvole. Kako saznajemo objekat vodozahvata je tek nedavno legalizovan iako postoji i u funkciji je vise od 30 godina.

Meštani sela Dadince i ekološki aktivisti Bitka za Vlasinu blokadama prilaznih puteva i protestima, pokušavaju da spreče uništenje reke koja je od vitalnog značaja za njihov život.

O propustima predstavnika lokalne vlasti i Marinka Đorđevića iz Odeljenja za urbanizam, obavešteni su nadležni organi, te se očekuje njihovo postupanje.