DruštvoVesti

STIGAO PETI BREND U LESKOVAC, LESKOVAČKA LJUTENICA

Zavod za intelektualnu svojinu je uručio rešenje o brendiranju Leskovačke ljutenice, odnosno sertifikat Leskovačka ljutenica, što je bio povod za današnju konferenciju za novinare u Regionalnoj privrednoj komori Leskovac.
Leskovac sada može da se pohvali još jednim prozvodom sa zaštitom geografskog porekla nakon roštilj mesa, ajvara i sprže
Kako je istakao direktor RPKL Goran Jović jedina smo privredna komora u Srbiji koja se ovako uspešno bavi očuvanjem autentičnih proizvoda. Drago mi je što smo uspeli u tome, nadam se da ćemo prefiks „leskovački“ zaštititi i uključiti i druge brendove i ostaviti u nasleđe iza nas. Drago mi je što su to shvatili i proizvođači i sada smo ponosni nosioci pet brendova. Tri proizvoda, od 85 u Srbiji, su međunarodno zaštićena i još moramo raditi na tom polju.

,,Leskovac je i grad gurmanluka, dobre hrane, visoko pozicioniran na mapi gastronomskih centara ne samo Srbije već i čitavog regiona. Najčešće asocijacije na grad Leskovac su dobar, kvalitetan roštilj i paprika, odnosno ajvar” kazao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović ističući kao predlog za naredni brend leskovačku mućkalicu.

Grad Leskovac je podržao brendiranje ljutenice sa skoro milion dinara.
Ovom je prilikom Goran Jović je predsedniku Privremenog organa Leskovca Goranu Cvetanoviću uručio zahvalnicu za podršku i istakao da će sertifikat biti u gradu.