KulturaVesti

SUTRA POČINJE STRINGS

Međunarodni festival i letnja akademija muzike Strings u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra održava se od 30.jula do 7.avgusta, a kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare, pripremljen je bogat program za sve ukuse.

Održavanje ovogodišnjeg Stringsa podržali su , kako je istaknuto ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava, a ova kulturna manifestacija je ušla u program redovnog finansiranja resornog ministarstva sa million dinara.

Svečano otvaranje 9. po redu Stringsa, međunarodnog po svom karakteru  je sutra u 20 sati u Narodnom pozotištu, nakon čega će nastuputii Umetnički ansambl ministarstva odbrane ,,Stanislav Binički” pod dirigentskom palicom Radeta Pejčića i to delima Vagnera i Bizea na repertoaru.

U okviru ovogodišnjeg Stringsa tradicionalno se održava Letnja akademija muzike, na kojoj će učestvovati oko pedeset mladih, što je veliki uspeh s obzirom da kako je istaknuto mladi nisu vakcinisani, a stariji predavači ipak moraju da vode računa o epidemiološkim rizicima.

Već za koji dan počeće kako je najavljeno još jedna kulturni manifestacija u organizaciji LKC, Likovna kolonija Vlasina, 49. po redu , najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.