DruštvoVesti

SVE SPREMNO ZA POČETAK MASOVNE VAKCINACIJE U LESKOVCU

„Sve je spremno da masovna vakcinacija stanovnika Leskovca i okolnih mesta počne. Glavni punkt, sportska hala “Partizan”, je potpuno prilagođen i opremljen u skladu sa datim uputstvima, dok je ostalih pet punktova takođe spremno: u Domu zdravlja u Leskovcu, Vučju, Grdelici, Manojlovcu i Brestovcu”, kazao je gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović na onlajn sednici državnog vrha sa operativnim timom za vakcinaciju.

U palati Srbije održana sednica državnog vrha sa operativnim timom za vakcinaciju kojom je predsedavao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić tom prilikom istakao je da je vakcinacija od presudnog značaja za Srbiju, da bez vakcinacije nikad nećemo pobediti koronu.
„Pozivamo građane da se vakcinišu, da se ubrazano prijavljuju, jer će na taj način spasiti živote. Hvala svima iz zdravstvenog sistema, penzionerima koji su bili najizloženiji udaru bolesti, ali i mladim ljudima kojim aje život bio mnogo teži.“
Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović bio je jedan od onlajn učesnika sednice. On je tom prilikom kazao sledeće:
„Sve je spremno da masovna vakcinacija stanovnika Leskovca i okolnih mesta počne. Glavni punkt, sportska hala “Partizan”, je potpuno prilagođen i opremljen u skladu sa datim uputstvima, dok je ostalih pet punktova takođe spremno: u Domu zdravlja u Leskovcu, Vučju, Grdelici, Manojlovcu i Brestovcu, kazao je gradonačelnik Leskovca i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović na onlajn sednici državnog vrha sa operativnim timom za vakcinaciju.
Sinoć je u Zavod za javno zdravlje stigla isporuka kineske vakcine, 2469 doza su u frižiderima i sve je spremno da zaposleni u Domu zdravlja sprovedu vakcinaciju. Imamo dovoljan broj obučenih zdravstvenih radnika, a grad Leskovac je osposobio šest telefonskih linija za kol centar na koji će građani moći da dobiju sve informacije u vezi sa imunizacijom. Obučeni operateri će pozivati građane, pomogati im da se prijave, a izlaziće i na teren gde bude potrebno, da im pomognu pri registraciji ili da ih dovezu do punkta. Do sada je u Leskovcu vakcinisano 552 lica.“