DruštvoVesti

ZORANA MIHAJLOVIĆ U VLASOTINCU: OVO NE SME DA SE PONAVLJA

Potpredsedica Vlade RS Zorana Mihajlović sa saradnicima,obišla delove opštine Vlasotince  na kojima su pokidani dalekovodi I nakon sastanka sa opštinskim rukovodstvom najavila nove investicije u oblasti elektroenergetike na području Vlasotinca gde je nekoliko sela I danas bez  struje.

-Ja se iskreno nadam da ćemo prevazići ovu situaicju u narednih 7 do 10 dana. Puno je zajedničkog rada na terenu – građani, vojska, policija,lokalne samouprave I velika zahvalnost meštanima koji su pomagali. Ono što ja mogu da obećam– ovo ne sme da se ponavlja .Videćemo zašto nam se sve ovo desilo i da li je održavanje distributivnog sistema bilo zaista  onakvo kakvo trebalo da bude jer je država obezbedila dovoljno novca da se održava distributivni system – rekla je potpredsednicaVlade I ministarstka rudarstva I energetike ZoranaMihajlović u Vlasotincu.

-Najvažnije je da nikoubuduće ne sme doći u situaciju da danima nema električnu energiju. To je pitanje normalnog života. Ako hoćemo da nam se i dalje ovde rađaju deca moramo da stvorimo uslove – put, struja, kanalizacija, voda – dodala je Mihajlović.

-Što se struje tiče, postoj ivišetema, a one su definisane potrebama žiteljaVlasotinca I okoline zbog kojih ćemo morati da češće kucamo na vrata potpredsednice Vlade – rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović apostrofirajući da bez pomoći Vlade opština  ove probleme ne može da reši  sama.Petrović je govorio I o problemima sa vodosnabdevanjem gde su nađena privremena rešenja nakon oštećenja vodozahvata I cevovoda sirovevode.

– Strahujemo od svake sledeće vode, kiše, topljenja snega – rekao je Petrović.

V.d. direktora ODS EPS distribucija Bojan Atlagić rekao je da je 11.januara na distributivnom području NIš, bivšiJugoistok , 9% korisnika bilo bez električne energije, a danasispod 1%.

-U Vlasotincu 11.januara 2700 korisnika nije imalo električnu energiju, danas je taj broj 330.To su brojke, ali to su živil judi koji imaju potrebu da budu snabdeveni električnom energijom I radićemo 24 sata dok i poslednjeg ugroženog korisnika ne snabdemo strujom – rekao je Atlagić.

Sastanku  je prisustvovao I načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić.