DruštvoVesti

TOPLANA ODBACUJE OPTUŽBE O NEREGULARNOSTI NABAVKE SPORNOG MAZUTA ZA GREJANJE

Optužbe da je mazut za grejanje koji je leskovačka Toplana nabavila u skladu sa zakonskim okvirima u u skladu sa uredbom Vlade RS su u najmanju ruku teške i neosnovane, istakao je direktor JKP Toplana Tomica Jovanović na konferenciji za novinare. Grejna sezona će nakon svih obavljenih remonta krenuti na vreme 15.oktobra i odvijaće se u zavisnosti od vremenskih uslova i neće biti povećanja cene grejanja.
Direktor leskovačke Toplane Tomica Jovanović ističe da ovo javno –komunalno preduzeće sve svoje nabavke ima pokivene dokumentima, kao i izveštajima o ispitivanju, a kada je reč o zaključku Vlade RS od 13. oktobra prošle godine odobreno je snabdevanje uljem za loženje srednje S sa procentom sumpora do 3,5 procenata koje se može staviti na tržište u roku od 6 meseci.
Jovanović postavlja pitanje šta bi bilo da tokom grejne sezone nije bilo dovoljno mazuta, jer je došlo do vakuma u nabavci ovog energenta.

Dodao je da nije bilo drugog mazuta i da su svi koristili isti, jer je NIS obavestio korisnike da neće biti drugog mazuta na tržištu.
Jovanović je naglasio da je tog mazuta ostalo negde oko 250, 260 tona i da sada ne može tačno da odrede i da taj mazut planiraju da koriste ukoliko sve bude kako treba sa gasnim gorionicima, sa gasovodom, kao i sa merno regulacionom stanicom.