DruštvoVesti

TRI HILJADE DINARA ZA VAKCINISANE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi koji su se vakcinisali ili će se vakcinisati do kraja maja, makar jednom dozom dobiti po još 3.000 dinara.
Vlada Srbije je već usvojila odluku o pomoći, rok za prijavu će biti 15. jun, a pravo da se prijave imaće svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.
Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u u narednim danima biti informisani o tome na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.
Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.
Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.
Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.
Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.
Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa, poručuju na sajtu Vlade RS.