DruštvoVesti

TURSKA KOMPANIJA „ERENLI“ POČINJE SA RADOM FEBRUARA 2022. GODINE

Turska kompanija „Erenli“, 13. maja ove godine otvorila je ogranak svoje firme u Leskovcu. Danas su predstavnici ove kompanije sa gradonačelnikom, Goranom Cvetanovićem, sklopili dogovor o izgradnji novog pogona na lokaciji Zelena zona, gde će se proizvoditi sistemi za cirkulaciju u automobilskoj industriji. Na današnjoj konferenciji za novinare, najavljeno je da će proizvodni proces početi najkasnije u februaru 2022. godine.

Investicija vredna 16,6 miliona dinara podrazumeva izgradnju objekta na lokaciji Zelena zona i to za proizvodnju sistema za cirkulaciju u automobilskoj industriji. U ovom pogonu, koji će se prostirati na 7 hektara, do kraja 2025. godine biće zaposleno četiri stotine radnika.

Imajući u vidu da je grad Leskovac po pitanju proizvodnje delova za autoindustriju, postao okosnica u ovom delu Evrope, uopšte nije čudno što je baš ovaj grad, posle detaljnog istraživanja, odabran za realizaciju pomenutog projekta, rekao je direktor novootvorenog predstavništva koje nosi naziv Erenli d.o.o Leskovac, Fikret Ajnibal.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, na današnjoj konferenciji za novinare, podsetio je da je Gradsko veće 18. juna donelo odluku da se parcele za koje je zainteresovan investitor prebace iz svojine grada u svojinu Republike Srbije.

Sa Razvojnom agencijom Srbije, Vladom Republike Srbije i samim investitorom, postignut je dogovor da grad prenese parcele državi, koje će zatim u sklopu paketa dozvoljene državne pomoći biti prenete investitoru, objasnio je Cvetanović.

Na lokaciji Zelena zona, posle britanskog Aptiva i domaće firme Statovac, turska kompanija Erenli Leskovac biće treći investitor. Time će Zelena zona, prema rečima gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, postati jedan od glavnih pokretača industrije u Leskovcu.