DruštvoVesti

U DELU ULICE MOŠE PIJADE, KOJI VODI KA GRADSKOM TRGU, REKONSTRUISANI TROTOARI I KOLOVOZ

U leskovačkoj ulici Moše Pijade, završeni su radovi na sanaciji kolovoza i trotoara, na ukupnoj površini od 1.800 metara kvadratnih, čija je vrednost iznosila 9,4 miliona dinara.  Ovim je ispunjen i cilj lokalne samouprave, odnosno bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ali, pre svega, pešaka, podignuta je na viši nivo.

Uređenje jednog dela ulice Moše Pijade, koji vodi, od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića, ka centralnom gradskom trgu, obuhvatilo je popločavanje trotoara i kolovoza, na ukupnoj površini od 1.800 metara kvadratnih.

U skladu sa urbanističkim projektom, obezbeđena je pešačka zona, na kojoj je, takođe, opredeljen i prostor za parkiranje, rekao je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”.

Od ostalih radova, u ovom delu ulice, izvršeno je i postavljanje osvetljenje, dodao je Nikolić.

Trotoari u leskovačkoj ulici Moše Pijade, bili su u veoma ruiniranom stanju, sa neravninama i pukotinama usled različitih intervencija.

Prilikom obilaska, gradonačelnik, Goran Cvetanović je istakao da će ova značajna investicija, u vrednosti od 9,4 miliona dinara, doprineti bezbednosti pešaka, s obzirom na to da je pomenuta deonica vrlo prometna.

Kako je ovom prilikom podsetio prvi čovek grada, u okviru rekonstrukcije trotoarskih površina u ulici Moše Pijade, u prethodnoj fazi, izvršena je njihova sanacija od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića, do one sa ulicom 7. juli, za šta je iz budžeta grada Leskovca, izdvojena suma u visini od 9 miliona 900 hiljada dinara.  Radovi su tada izvedeni, na površini od oko tri hiljade metara kvadratnih.

Izvođenje ovih radova, povereno je preduzeću “AB KOP” iz Vlasotinca.