OTVOREN PRIVATNI VRTIĆ ,,PLAVI ČUPERAK“

Vrtić ,,Plavi čuperak”, treće privatno obdanište za mališane od godinu i po dana do polaska u školu u vlasništvu porodica Jovanović i Bogdanović svečano je danas u prisustvu gradonačelnika Leskvovca Gorana Cvetanovića sa saradnicima otvoren u užem centru grada.

U ovom se vrtiću, trećem privatnom objektu za smeštaj dece na teritorij grada mališanima se nudi mogućnost dobrog druženja i njihovom uzrastu prilagođenog učenja. Sva stečena znanja će sa radošću i velikim zadovoljstvom biti stavljena u službu dece i njihove bezbrižne, ispunjene, srećne i nasmejane svakodnevice u ovom vrtiću, istaknuto je na ceremoniji otvaranja.
O mališanima raspoređenim u četiri grupe će na oko 650 kvadratnih metara brinuti 10 vaspitačica, psiholog , pedagog, logoped i pomoćno osoblje. Postoji mogućnost upisa 91 mališana, a njihovi roditelji već od sutra mogu da se jave u vrtić ,,Plavi čuperak”.
Adrijana Jović Bogdanović i Ivan Jovanović su izrazili zahvalnost lokalnoj samoupravi na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem na podršci i pomoći i istakli da su objekat iznajmili na deset godina, kao i da planiraju u budućnosti dalje proširenje.
Grad Leskovac po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića pruža pomoć pri otvaranju novih smeštajnih kapaciteta za decu, a s obzirom na povećan broj zaposlenih traži se uvek mesto više.
Kako je istaknuto ovom prilikom za vrtić kod Stočne pijace su dobijene sve dozvole za gradnju i pozvani su svi zainteresovani da otvaraju obdaništa za decu, od fizičkih lica do privrednih subjekata da se obrate lokalnoj samoupravi i informišu se o mogućnostima, kao i da podrška ukoliko se ispune svi uslovi neće izostati.