U DOMU KULTURE ROMA POČELA 10. DEČIJA LIKOVNA KOLONIJA, POD BUDNIM OKOM UMETNIKA BRATISLAVA ANĐELKOVIĆA

Danas i sutra u organizaciji Doma kulture Roma održava se jubilarna, 10. po redu dečija likovna kolonija, u okviru koje učestvuje sedamnaestoro dece, iz tri osnovne škole, sa teritorije grada Leskovca. Njihovo stvaralaštvo prati umetnik, Bratislav Anđelković iz Vučja.

Ljubav prema likovnoj kulturi, učenici Osnovne škole “Svetozar Marković” želeli su da pokažu i van svoje vaspitno-obrazovne ustanove, tako što su uzeli učešće na jubilarnoj, desetoj po redu, likovnoj koloniji.

Ovogodišnja dečija likovna kolonija prvobitno je trebalo da bude održana u Vučju. Međutim zbog loših vremenskih uslova, premeštena je u prostorije Doma kulture Roma, rekao je Srećko Živković, direktor ove ustanove, koji je ovom prilikom naglasio da je cilj ove tradicionalne manifestacije podsticanje umetničkog stvaralaštva kod romske dece.

Za podsticanje umetničkog stvaralaštva brine se slikar Bratislav Anđelković iz Vučja, koji je, od samog začetka, deo ove manifestacije.

Istakavši da je ovogodišnja likovna kolonija okupila veoma talentovanu decu iz osnovnih škola “Petar Tasić”, “Svetozar Marković” i “Vožd Karađorđe”, sa područja grada Leskovca, i to uzrasta od petog do osmog razreda, umetnik Anđelković je poručio da je ovo jako dobra mogućnost za dalje razvijanje njihove nadarenosti.

Pod pokroviteljstvom grada Leskovca, kroz deset likovnih kolonija, do sada je prošlo, više od dve stotine dece i mladih, a celokupna postavka koja će, ove godine, nastati svoje mesto će pronaći na zidovima Doma kulture Roma i Leskovačkog kulturnog centra.