SportVesti

U DVORIŠTU OŠ „KOSTA STAMENKOVIĆ“ POČEO TURNIR U BASKETU 3X3

Na otvorenim terenima Osnovne škole „Kosta Stamenković“, sinoć je počeo dvodnevni turnir u basketu 3×3, pod nazivom „HISAR 2022.”, u organizaciji Mesne zajednice “Moša Pijade”, Kancelarije za mlade, Udruženja “Hisarski šampioni” i Grada Leskovca.

U okviru manifestacije „Hisar 2022“, organizuju se brojni edukativni, kulturni i sportski sadržaji, u cilju što kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena i pokretanja zdravih navika kod dece i mladih, ali od kojih je svakako najvažniji turnir u basketu 3×3. Ove godine, ukupno 16 domaćih ekipa, prijavilo se za učešće na turniru.

Na otvaranju ove manifestacije, prisutnima se obratio Predrag Momčilović predsednik Saveta Mesne zajednice „Moša Pijade“.

Nagradni fond turnira je 100 hiljada dinara, s tim što će prvoplasirana ekipa dobiti 50 hiljada dinara. Za osvojeno drugo mesto izdvojeno je 20 hiljada, i za treće 10 hiljada dinara.

Ovogodišnji turnir u basketu 3×3, baš kao i prethodnih godina, održava se na  otvorenim terenima Osnovne škole „Kosta Stamenković“, koji su, zahvaljujući finansijskoj podršci grada Leskovca, u potpunosti renovirani i adaptirani.

Kao jedna od predaktivnosti ove manifestacije, bilo je i gledanje utakmica na Evropskom prvenstvu u košarci, prethodne nedelje.