SportVesti

U LESKOVCU POČEO TURNIR U MALOM FUDBALU „ROŠTILJKO“

Pod simboličnim nazivom „Roštiljko“, danas je na terenu sa veštačkom travom u Leskovcu, koji se nalazi u blizini Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, počeo turnir u malom fudbalu, u okviru kojeg će se nadmetati 26 ekipa.

Oko dve stotine 50 malih fudbalera iz Leskovca, Niša, Vlasotinca, Paraćina, i Bošnjaca, odnosno 26 ekipa, prijavilo se za učešće na turniru i njih je danas pozdravio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

Obrativši se prisutnima, član Gradskog veća, Stefan Kitanović, istakao je da će i ubuduće lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima u sportske klubove i infrastrukturu.

Trener Gradskog fudbalskog kluba Dubočica i član organizacionog odbora turnira Srđan Petković, zahvalio se gradonačelniku na tome što konstantno podržava razvoj sporta.

Prema njegovim rečima, bavljenje sportom je korisno i poželjno, pre svega zbog socijalizacije i, kako ističe, sport je univerzalni jezik koji zbližava ljude.

Za oblast sporta, iz gradskog budžeta izdvaja se 95 miliona dinara, a u uređenje terena sa veštačkom travom, na kome se i održava turnir u malom fudbalu pod nazivom Roštiljko, uloženo je oko 32 miliona dinara.