SportVesti

LESKOVAČKI BICIKLISTI NA PARAOLIMPIJSKIM IGRAMA U TOKIJU

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, biciklisti Milan Petrović i Goran Šmelcerović iz Leskovca, 31. avgusta i 3. septembra, braniće boje naše države. Tim povodom, gradonačelnik Goran Cvetanović, u Svečanoj sali grada, organizovao je jutros prijem za ove uspešne mladiće.

Milan Petrović uručio je danas gradonačelniku Goranu Cvetanoviću majicu paraolimpijskog tima Srbije i naglasio da će se njegov kolega, Goran Šmelcerović i on potruditi maksimalno kako bi grad Leskovac predstavili u što boljem svetlu.

Lokalna samouprava grada Leskovca, sa iznosom od tri stotine hiljada dinara, koji će biti iskorišćen za troškove organizacije i nabavke opreme, finansijski podržava njihov odlazak na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Inače, biciklista Milan Petrović nosilac je Oktobarske nagrade grada Leskovca za 2011 godinu, kao i nagrade najbolji sportista u 2020 godini. Prema najavi gradonačelnika Gorana Cvetanovića, Goran Šmelcerović će ove godine biti kandidat za Oktobarsku nagradu.

Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju koje će trajati do 5 septembra, Srbiju će predstavljati 20 takmičara u atletici, stonom tenisu, streljaštvu, biciklizmu, pauerliftingu, plivanju i tekvondou.