DruštvoVesti

U LESKOVCU SE ODRŽAVA DANAS I SUTRA FESTIVAL PRAVA I SOCIJALNE ZAŠTITE 2024

Festival prava i socijalne zaštite 2024. u organizaciji Udruženja pravnika Argument održava se danas i sutra u Leskovcu i ima međunarodni karakter i cilj između ostalog da socijalni radnici pomognu sami sebi u prevazilaženju nekih nedoumica koje se odnose na obaveze koje imaju da se razjasni koje su to zloupotrebe prava na slobodni pristup informacijama od javnog značaja.
Državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić rekao je da posao svih onih koji rade u sistemu socijalne zaštite nije lak, da nosi sa sobom veliku odgovornost, da svi oni koji rade taj posao, pre svega, moraju da imaju razvijenu empatiju, da su humani, tolerantni, da vole da pružaju pomoć onima kojima je to potrebno, jer će jedino sa takvim osobinama biti odlični u svom poslu.

Predrag Momčilović, direktor CZSR Leskovac i predsednik Skupštine Udruženja pravnika Argument, je istakao da će se na današnjem skupu predstaviti i priručnik za novinare koji se odnosi na diskriminaciju i ravnopravnost .

Skup je otvorila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević ističući značaj ove oblasti i sve veća ulaganja grada.

Zoran Pašalić, zaštitnik građana i Milan Marinović, poverenik za informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti su istakli značaj zakonske regulative u oblasti zaštite građana, ali i izveštavanja medija.

Sem pravnika iz oblasti socijalne zaštite iz Srbije, ovom dvodnevnom skupu su se odazvale i njihove kolege iz BIH i Severne Makedonije.