DruštvoVesti

U TOKU ASFALTIRANJE BULEVARA NIKOLE PAŠIĆA

Radovi na asfaltiranju leve kolovozne trake na Bulevaru Nikole Pašića, privode se kraju. Po završetku, ona će biti puštena u saobraćaj, kako bi se otpočelo sa radovima na desnoj traci.

Kada ovaj zahtevan projekat bude završen, Leskovac će dobiti modernu saobraćajnicu u dužini od skoro 940 metara, sa četiri kolovozne trake, biciklističkom stazom i trotoarima sa obe strane.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, Novice Nikolića, radovi na Bulevaru Nikole Pašića, koji su inače počeli pre tri meseca, za sada teku planiranom dinamikom.

Rekonstrukciju jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u Leskovcu, u vrednosti od skoro 270 miliona dinara, finansira Javno preduzeće Putevi Srbije.

Inače, pre početka radova, u eksproprijaciju i rušenje postojećih objekata na trasi Bulevara Nikole Pašića, izgradnju nadvožnjaka preko pruge, mosta preko Veternice, kružne raskrsnice, zatim saobraćajnice od kružne raskrsnice do Četvrte ulice i saobraćajnice od Četvrte do Devete ulice, uloženo je 368,5 miliona dinara, s tim što je iz gradskog budžeta izdvojeno 185 miliona dinara, dok je ostatak obezbedila Republika Srbija.