DruštvoVesti

ODRŽAN PRVI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA OVE GODINE

U organizaciji leskovačke Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje održan je 37.sajam zapošljavanja, prvi put u hali Partizan na kome je 35 poslodavaca iskazalo potrebu za 525 radnika.

Na prvom ovogodišnjem sajamu zapošljavanja učestovali su poslodavci iz oblasti drvoprerađivačke, tekstilne i industrije građevinskog materijala, proizvodnje i prerade hrane, elektroindustrije, usluga osiguranja i trgovine. Oni su iskazali potrebu za zapošljavanjem 525 lica različitih profila zanimanja: dipl.ekonomisti, menadžeri, pravnici, inženjeri tehničkih struka, inženjeri metalurgije, šivači, stolari, tapetari, pekari, kuvari, konobari, recepcioneri, monteri nameštaja, mašinski mehaničari, bravari, livci, električari, operateri, magacioneri, pakeri, vozači, viljuškaristi, prodavci, kasiri, agenti prodaje osiguranja i radnici za rad u proizvodnji.
Direktorka leskovačke Filijale NSZ Olivera Pešić je istakla da su sajmovi zapošljavanja prilika da poslodavci i nezaposleni dodju u direktnu komunikaciju.

Sajam zapošljavanja je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da je grad dosta toga uradio na kreiranju povoljnog poslovnog okruženja, što je doprinelo otvaranju radnih mesta i smanjenju broja nezaposlenih. Na kraju 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 22.812 ljudi, dok danas, prema podacima sa kraja februara tekuće godine, posao traži 13.199 osoba sa teritorije grada. Samo u periodu od 2016. do 2023. godine na teritoriji Leskovca zaposlilo se preko 7500 osoba, više nego na nivou okolnih okruga ukupno. Uskoro, kako je kazao kreće sa radom, već u maju i turska fabrika Erenli.

Na štandu Nacionalne službe nezaposleni i poslodavci mogli su da dobiju sve informacije o aktuelnim javnim pozivima i konkursima NSZ za podsticanje zapošljavanja.