DruštvoVesti

U TOKU PRIJAVA ZA AKTUELNE OBUKE NSZ LESKOVAC

Nacionalna služba za zapošljavanje u Leskovcu poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je 18. avgust, dok je početak programa planiran za 1. septembar ove godine.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Navedene obuke biće organizovane putem onlajn predavanja, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Nacionalna služba za zapošljavanje obuke organizuje na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.