DruštvoVesti

U TOKU RADOVI NA OSVETLJENJU

U ulici Radeta Žunića u toku su radovi na izgradnji uličnog osvetljenja vrednosti 11 miliona 780 hiljada dinara koje je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
S obzirom na činjenicu da je reč o državnom putu rešenje o građevinskoj dozvoli je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i na to se čekalo da bi se počelo sa radovima.
,,Nakon završenih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u 2020. godini, gde smo investirali 20,4 miliona dinara i sada, izgradnjom uličnog osvetljenja stvoriće se uslovi da JP „Putevi Srbije“ izgrade trotoare i rehabilituju kolovoz u ovoj ulici, koja se poklapa sa trasom državnog puta, što je i bio dogovor“ kazao je gradonačelnik Cvetanović.
Kroz ugovor planirana je demontaža postojećih stubova, isporuka i ugradnja novih stubova, ugradnja svetiljki sa LED izvorom svetlosti, ugradnja kabla za napajanja javnog osvetljenja i izmeštanje ugroženih kablovskih vodova.
Sredstva za realizaciju radova iz ugovora obezbedio je grad Leskovac. Izvođač radova je „LUX “ iz Leskovca. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana.