DruštvoVesti

POSTAVLJANJE LED RASVETE TEČE PO PLANU

Na teritoriji grada Leskovca instalirana je do sada 13.451, od toga u samom gradu 4.457 led svetiljka i 8.994 svetiljki u prigradskim naseljima i selima. Do današnjeg dana je zamenjeno 9.186 svetiljki, a ostatak će biti sukcesivno ugrađen do kraja maja, rečeno je na sinoćnjoj konferenciji za novinare u naselju Dubočica.
Značaj i prednosti zamene starih i neefikasnih svetiljki novim savremenim led svetiljkama i metal halogenim sijalicama je mnogostruk.
Pored svetiljki, ovim projektom je predviđena i zamena upravljačkih sistema tako da će od sada ulice biti osvetljene tokom čitave noći.
Ekološki značaj zamene starih živinih sijalica je takođe bitan jer emisija ugljen dioksida koja je karakteristična za staru uličnu rasvetu je višestruko smanjena, a finansije su posebna priča.
Danijel Stanković je u ime preduzeća Keep light istakao da ta kompanija izvodi radove po planu i bez problema.
Grad Leskovac redovno isplaćuje obaveze po reprogramu za utrošenu električnu energiju koje ranije rukovodstvo nije izmirivalo.
Grad je sklopio sporazum o izmirenju ove obaveze na 60 mesečnih rata, počevši od 22.01.2018.godine gde je mesečna obaveza 3.153.230,45 dinara, a do danas je izmireno 39 rata sporazuma, a 39 mesnih zajednica je u blokadi zbog 23,8 miliona dinara duga iz ovog perioda.