DruštvoVesti

U TOKU RADOVI NA VODOVODNOJ MREŽI U ULICI VOJE NIKOLAJEVIĆA

U ulici Voje Nikolajevića u Leskovcu u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže koju u dužini od 665 metara finansira lokalna samouprava sredstvima u visini 9,9 miliona dinara.
„Postojeća vodovodna mreža u ovoj ulici je bila u veoma lošem stanju, različitog preseka i od različitog materijala. Rekonstrukcija se vrši ugradnjom novih polietilenskih cevi velike gustine prečnika 110 i sa pritiskom od 10 bara” kazala je u obraćanju novinarima tehnički direktor JP Urbanizam i izgradnja Ljiljana Mihajlović.
„Adekvatni uslovi za život svakog stanovnika na teritoriji grada Leskovca su cilj delovanja odgovorne lokalne samouprave. Izgradnja i rekonstrukcija ulica, ali i vodovodne mreže su važan segment rada s obzirom na to da, zbog dugogodišnjeg zanemarivanja, Leskovac i dalje funkcioniše sa vodovodnim cevima koje su stare preko nekoliko decenija. Do sada je u ovu oblast uloženo skoro milijardu dinara čime je izgrađeno i zamenjeno preko 115 hiljada metara mreže” istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Izvođač radova GDP Investprodukt iz Lebana, koji je u posao uveden 21. avgusta ima rok za završetak 60 dana.