DruštvoVesti

U VLASOTINCU UVEDENA VANREDNA SITUACIJA NA 14 DANA

Na predlog Zavoda za javno zdravlje Leskovac i Štaba za vanreden situacije, predsednik opštine Bratislav Petrović uveo je danas vanredu situaciju na teritoriji opštine Vlasotince na 14 dana.
Razlog za donošenje ove odluke je povećanje broja zaraženih virusom korona. Od 2.novembra do danas, od 91 testirane osobe sa teritorije vlasotinačke opštine 47 ih je pozitivno, što predstavlja više od 50% uzoraka. ZZJZ je ovakvu situaciju ocenio kao nepovoljnu sa tendencijom daljeg pogoršanja.
Pooštravanje merapodrazumeva ograničavanje rada svih ugostiteljskih objekata i onih koji pored osnovnih usluga pružaju i ugostiteljske usluge (kasina, kladionice, noćni klubovi, igraonice) od 21 sat do 6 sati narednog dana.
Zabranjeno je okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica , ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite, odnosno dozvoljen je boravak jednog lica na četiri metra kvadratna korisne površine, a najviše 30 osoba, uz poštovanje propisanih mera lične zaštite.
U narednih 14 dana zabranjeno je organizovanje svih proslava, slavlja i sportskih događaja.
Naloženo je sprovođenje mera zaštite i u verskim objektima i prilikom vršenja verskih obreda. Štab je ranije preporučio da se slave proslavljaju u krugu uže porodice.
Načelniku Opštinske uprave naloženo je da pojača rad inspekcijskih službi i da o izvršenim kontrolama svakodnevno informiše Štab za vanredne situacije.
JKP Vodovod će pojačati dezinfekciju javnih površina , a  posebno prilaznih puteva i platoa oko Doma zdravlja, škola, objekata predškolske ustanove, zatim oko zelene, mlečne i stočne pijace, kao i pored banaka i pošte.
-Apelujem na građane da poštuju sve propisane mere i da zajedno prevaziđemo situaciju koja preti da postane još ozbiljnija –  kaže komandant Štaba za vanredne situacije Bratislav Petrović.