DruštvoVesti

URUČENA PRIZNANJA SRPSKOG LEKARSKOG DRUŠTVA

Na današnem sastanku Okružne podružnice Srpskog lekarskog društva održanom u leskovačkoj bolnici uručena su godišnja priznanja i diplome za dosadašnji rad i doprinos razvoju i organizaciji zdravstvene službe. Priznanje je uručeno i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću , a on je najavio nakon završetka prve i drugu fazu rekonstrukcije ove zdravstvene ustanove vrednu 5 milijari i 240 miliona dinara.
Godišnje nagrade koje SLD dodeljuje zaslužnim članovima na predlog Podružnice su već tradicionalne, kazao je predsednik podružnice Milan Petrović.
Pored gradonačelnika Gorana Cvetanovića, ovogodišnji dobitnici nagrada Srpskog lekarskog društva su lekari Miomir Proković, Milan Petrović, Radomir Mitić, Goran Stanojević , posthumno Dušanka Živković, Biljana Ljubić , Suzana Cvetković , Vanja Ilić, Nela Milenković i Bojan Stanković.
„Stručnost, posvećenost poslu i predani rad sa pacijentima zaposleni i rukovodstvo bolnice su se pokazali naročito nakon brzog formiranja kovid centra u našem gradu. Dva dana je bilo dovoljno ovim ljudima da premeste pacijente i organizuju rad kovid bolnice, radili su tokom dana i noći da sve pripreme. Zahvaljujući tome uspeli su da adekvatnu negu pruže pacijentima kojih je više od 3500 hospitalizovanih od početka rada kovid centra“ kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović nakon što je primio priznanje i najavio drugu fazu rekonstrukcije leksovačke bolnice.
Uspešno je završena prva faza kompletne rekonstrukcije leskovačke bolnice u okviru koje su zamenjeni stolarija i rekonstruisana fasada u vrednosti od 5 miliona evra.