DruštvoVesti

MEDVEĐA POTPISALA BITNE UGOVORE

Kabinet ministra bez portfelja Novice Tončeva podržao dva projekta opštini Medveđa vrednosti preko osam miliona dinara.

Potpisan je i ugovor o finansiranju socijalne zaštite u opštini Medveđa.

Ugovorom o sufinansiranju programa podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština, Opština Medveđa je preko Kabineta ministra bez portfelja, Novice Tončeva ostvarila mogućnost za finansiranje dva projekta.

Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa, potpisao je u Beogradu ugovore o realizaciji dva projekta, za Program 1 i Program 2 podrške unapređenja razvoja, a na osnovu Javnog poziva koji je objavljen krajem marta 2021. godine.

Finasiranje projekta izrade “Projektno tehničke dokumentacije-Urbanistički projekat proširenja ljudskog groblja na teritoriji opštine Medveđa” odnosno za Program 1, sa odobrenim iznosom od 1.200.000,00 RSD, sa 100% finansiranja ukupne vrednosti projekta od strane Kabineta za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština.
Na drugom odobrenom projektu, dodeljena su sredstva opštini Medveđa u iznosu od 6.887.534,40 RSD, odnosno 61% ukupne vrednosti projekta, dok će učešće opštine Medveđa biti 39% vrednosti projekta.

Potpisivanje Ugovora o namenskim transferima u socijalnoj zaštiti obavljeno je danas u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Ispred lokalne samouprave opštine Medveđa Ugovor je potpisao Nebojša Arsić, predsednik opštine. Iznos odobrenih sredstava za opštinu Medveđa je 556.000,00 dinara.
Ovim sredstvima biće finansirane: 1) dnevne usluge u zajednici (usluga dnevnog boravka, svratišta i pomoć u kući); 2) usluga smeštaja u prihvatilište; 3) usluge podrške za samostalan život, osim usluge stanovanja uz podršku za osobe sa inaliditetom; i 4) usluga ličnog pratioca detetu sa invaliditetpom kao podrška
za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu.