DruštvoVesti

USVOJEN PLAN ODBRANE OD POPLAVA ZA VODE DRUGOG REDA U LESKOVCU

Štab za vanredne situacije grada Leskovca je usvojio na današnjoj sednici mere za odbranu od poplava za vode drugog reda na teritoriji grada za koje je orpedeljeno ove godine skoro 42 miliona dinara.
Grad Leskovac kako je kazao Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, od 2012.godine je u mere zaštite od poplava za vode drugog reda uložio 145 miliona dinara ne računajući uređenje Tulovske reka od 37,5 miliona dinara. Ove godine će se mere sprovoditi na 13 lokacija.

Za radove na sprovođenju mera zaštite od poplava za vode drugog reda na osnovu potpisanog ugovora biće zaduženo preduzeće HSV iz Vlasotinca, a rok za izvođenje je 95 kalendarskih dana.
Jednoglasnom odlugom članova Štaba za vanredne situacije je usvojen Predlog Rešenja o imenovanju poverenika i zamenika poverenika Civilne zaštite u naseljenim mestima – mesnim zajednicama na teritoriji grada Leskovca. Kako je obrazložio Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove reč je o predsednicima saveta mesnih zajednica i njihovim zamenicima.
Data je saglasnost i na Predlog Odluke kojom se određuje Ašim Saitović iz Leskovca , po profesiji novinar, da da učestvuje u radu Štaba za vanredne situacije grada Leskovca, ali bez prava odlučivanja. Biće zadužen za koordinaciju sa romskom populacijom u sistemu zaštite i spasavanja, u slučaju elementarnih nepogoda.