KulturaVesti

GRADSKI HOR RUZMARIN SA GOSTIMA PRIREDIO VEČE ZA PAMĆENJE

Gradski hor Ruzmarin uz projektnu podršku lokalne samouprave organizovao je u holu Leskovačkog kulturnog centra sinoć koncert na kome su nastupili i Mešoviti hor Šumatovac iz Aleksinca, leskovačka Crkvena pevačka družina Branko i Vokalna grupa Libero.
Hor Ruzmarin zauzima značajno mesto na gradskoj kulturnoj sceni i na veoma lep način promoviše staru muziku i čuva je od zaborava, a nakon perioda pauze prošle godine nastup pred publikom mnogo znači.
Leskovački kulturni centar po rečima Sanje Conić, direktorke ove ustanove kulture koja je suorganizator manifestacije rado izlazi u susret i omogućava koncerte poput sinoćnjeg.
Priliku da u okviru ovog projekta pod nazivom Veče za nezaborav nastupe u holu Leskovačkog kulturnog centra su imali i aleksinački Mešoviti hor Šumatovac pod dirigentskom palicom Dimitrija Golubovića i Crkvena pevačka družina Branko i Vokalna grupa Libero pod vođstvom Miroljuba Cvetkovića.

Pred Gradskim horom Ruzmarin je u plan i tradicionalni novogodišnji koncert kao poklon gradu, istaknuto je ovom prilikom.