DruštvoVesti

VAKCINISAO SE I GRADONAČELNIK LESKOVCA FAJZEROVOM VAKCINOM PROTIV KORONA VIRUSA

Nastavljena je imunizacija zdravstvenih radnika u leskovačkom Domu zdravlja, a danas je vakcinu protiv korona virusa primio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je i sam bio lekar ove zdravstvene ustanove.
Gradonačelnik Cvetanović je kazao da je cilj podići opšti imunitet i da je upravo to pokazao ličnim primerom, kao i da će se članovi kabineta medicinske struke vakcinisati ruskom vakcinom protiv korona virusa.
U Opštoj bolnici u Leskovcu su vakcinisana 182 zaposlena, a za danas je planirana imunizacija 153 prijavljenih, kazala je PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović i dodala da će se tačan broj će se znati nakon što se postupak izvrši, nakon pregleda lekara.
U svim zdravstvenim ustanovama i ustanovama za starija i odrasla lica završavaju spiskovi zdravstvenih radika koji žele da se vakcinišu i da će po nalogu ministra Lončara imunizacija biti izvršena u periodu između 18. i 24. januara, te dodao da je veliko interesovanje za sve tri vrste vakcina, istakao je direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević koji je takođe vakcinisan.
,,Od presudne je važnosti da se što veći broj ljudi vakciniše što pre jer ovaj virus neće nestati ali jedino masovna imunizacija može sprečiti dalje širenje virusa korona, a počelo je i prijavljivanje građane preko E uprave, tako da će trebati veći broj punktova, a i kasnije će moći da se izjasni za vakcinaciju,“ kazao je Dimitrijević.
Prema dosadašnjim podacima u Leskovcu je oko 40 odsto zdravstenih radnika izrazilo želju se vakciniše.