DruštvoVesti

POMOĆ ZA NAJUGROŽENIJE U VLASOTINCU, STIGAO I VODOVODNI MATERIJAL

Situacija u Vlasotincu je i dalje veoma ozbiljna jer se više od 20.000 stanovnika vodom snabdeva iz cisterni.Vodovodni materijal, koji je naručen i uplaćen istog dana kada je nastao problem na vodozahvatu, stigao je danas. Lokalna samouprava obezbedila  je pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima  za higijenu i dezinfekciju za najugroženije.

– Trenutno se obezbeđuje prilaz do vodozahvata, odnosno pokidanog dela cevovoda koji vodi do fabrike vode. Ne znamo na šta ćemo naići u samoj reci i pod zemljom kad krene zamena, zbog toga ne mogu da dam obećanje kada će voda stići u cevi. Kad se to bude desilo i kada Zavod za javno zdravlje odobri upotrebu vode za piće obavestićemo građane- kaže predsednik vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.

Lokalna samouprava obezbedila  je pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima  za higijenu i dezinfekciju za najugroženije.

Porodica Saše Bakterovića ne boravi u svojoj kući već nekoliko dana.

Ugroženo je naime 25 porodica u romskom naselju pored Vlasine, kao i  još 10-ak porodica u gradu. Komisija za procenu štete na stambenim objektima  je juče izvršila popis svih objekata i stvari. Angažovani su i radnici lokalne samouprave kojima je taj deo poslova u opisu radnog mesta, kako bismo ubrzali proces saniranja štete – kaže član Opštinskog veća Boban Petrović.