KulturaVesti

VAN GOGH U GRDELICI

Dugo čekani rokenrol ponovo se čuo u Grdelici. Poznata beogradska rok grupa „Van Gog“  održala je sinoć, u sklopu manifestacije Grdeličko leto 2021, dvo i po časovni koncert u centru ovog mesta.

Nakon duge tišine, koja je zavladala zbog epidemiološke situacije, kada nije bilo koncerata, Grdeličani su sinoć imali tu priliku da uživaju u nastupu jedne od najpoznatijih rok grupa u Srbiji, koja je ove godine proslavila 35 godina postojanja. Frontmen benda Zvonimir Đukić Đule govorio je o višedecenijskoj posvećenosti rokenrolu.

Meštani Grdelice željno su iščekivali nastup grupe Van Gog, a činjenica da se veliki broj ljudi sinoć okupio na trgu, potvrdila je da su spremni da se vrate uobičajenom načinu života.

Pauza koja je trajala više od godinu i po dana, bila je isuviše duga, ali eto večeras vraćamo se u zagrljaj publike i rokenrol će ponovo odzvanjati, rekao je Đule.

Ovogodišnje Grdeličko leto, u okviru kojeg su nastupila brojna poznata imena, počelo je 6. avgusta. Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave grada Leskovca, organizator ove manifestacije je Dom kulture u Grdelici.