SportVesti

VAŽNA POBEDA FUDBALERA DUBOČICE

Gradski fudbalski klub Dubočica je juče odmerio snage sa Železničarom iz Pančeva, a u neizvesnoj borbi koja je trajala do 92. minuta leskovački fudbaleri su dali svoj drugi gol i time izvojevali pobedu (2:1).
Ovom su pobedom na terenu u Vlastotincu u utakmici 28.kola Prve lige Srbije leskovački fudbaleri nakon više meseci nade konačno napustili zonu ispadanja.
Strelci: 1:0 Jovanović u 73., 1:1 Sikimić u 81., 2:1 N. Mladenović u 90+2. minutu – Vlasotince, stadion Rosulja, igrano bez prisustva publike, sudija: Miroslav Matić (Loznica), žuti kartoni: Lučić, Gorčić, Milić (Dubočica), Plavšić, Mirkov, Radojičić, Tomović, Savanović (Železničar).
Jovan Jovanović u 73. minutu zatresao mrežu Železničara i najavio konačni trijumf svog tima, ali je usledilo u 81. minutu neprijatno iznenađenje kada je golgeter Predrag Sikimić doneo je izjedančenje i najavio uvod u pravu fudbalsku dramu u samoj završnici susreta.
U sudijskoj nadoknadi vremena u 92. minutu ovog meča Nikola Mladenović je uspeo da pošalje loptu iza leđa golmana Kneževića.
Radosti domaćeg tima zbog pobede prisustvovali sui gradonačelnik Leskovca Goranom Cvetanović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović sa tribini bodreći fudbalere Dubočice.
GFK Dubočica se nakon pobede u 28.kolu nalazi na 10. mestu na tabeli Prve lige Srbije, ali iznad zone ispadanja.
Naredni meč fudbaleri Dubočice igraju opet na svom terenu sa Dinamom iz Vranja.