HronikaVesti

VIŠE CENE GREJANJA U LESKOVCU OD 1.MARTA

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog odluke o povećanju cena usluge grejanja, otpadnih voda, SRC Dubočica kao i staničnih usluga JP GAS koje se odnose na  prevoznike.

Gradsko veće je dalo saglasnost napredlog odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Leskovca za 2020.godinu, zatim na odluku o organizacii i funkcionisanju civilne zaštite i o odredjivanju subjekata od posebnog znapčaja za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada za ovu godinu.

Usvojen je predlog rešenja kojim se daju na korišćenje JKP Grdelica nepokretnosti u javnoj svojini grada i to zgrada vodoprivrede, pumpna stanica i zgrada vodoprivrede teo taložnika, kao i deo vodozahvata, sve na teritoriji opštine Vlasotince.

Gradsko veće je dalo saglasnost na povećanja cena usluge grejanja, otpadnih voda, SRC Dubočica kao i staničnih usluga JP GAS koje se odnose na  prevoznike.

Cene grejanja kako je obrazloženo nisu menjane od 2015.godine uprkos rastu cena energenata, a leskovačka Toplana se nakon dugog vremenskog perioda  suočila prošle godine sa gubitkom od 18 miliona dinara, mada godinama ne koristi subvencije lokalne samouprave.

I ovako formirana cena grejanja za stambeni  od 83,88 dinara  i 100.66  dinara za po metru kvadratnom za poslovni prostor jedna je od najnižih u zemlji i jedino se Novosadjani jeftinije greju, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.