ZA GODINU DANA BROJ ZAPOSLENIH U LESKOVCU POVEĆAN ZA VIŠE OD DVE HILJADE

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku u Leskovcu je zaključno sa 30. decembrom 2020. godine broj zaposlenih iznosio 35.019, dok se krajem prošle godine taj broj povećao za 2041 lice, tako da on sada iznosi 37.060.

Na osnovu ovih podataka utvrđeno je da Leskovac ima najveću stopu rasta zaposlenih u Jablaničkom okrugu koja iznosi 5,8 odsto. Takođe, zaključeno je da je ona iznad republičkog proseka, s obzirom na to da je stopa rasta zaposlenih u Srbiji za isti period iznosila 2,6 odsto.
Podsetimo, strani i domaći investitori koji su poslovali u Leskovcu, poslednjih godina proširili su svoje proizvodne kapacitete i povećali broj zaposlenih. Razvoju privredne klime doprinela je i kompanija Aptiv otvorivši proizvodnju 2019. godine i zaposlivši preko 5200 radnika, a lokalna samouprava grada Leskovca doprinosi povećanju broja zaposlenih i sprovođenjem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje putem kojeg je od 2013. godine, od kako se sprovode sve mere podsticaja zapošljavanja, do danas, ukupno izdvojeno 190 miliona dinara, dok je za tekuću godinu opredeljeno 30 miliona, navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika Leskovca.