SportVesti

ZAMENICA GRADONAČELNIKA LESKOVCA DANAS SA „VUČICAMA“ I ČLANOVIMA FK „VUČJE“


Zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović posetila je Ženski fudbalski klub „Vučice“ koji je pobednik kupa FS RIS i čestitala predstojeću godišnjicu postojanja kluba, a prisustvovali su i omladinci FK ,,Vučje“ sa rukovodstvom.
,,ŽFK ,,Vučice” okuplja 27 devojčica uzrasta od 10 do 16 godina. One se takmiče u razvojnoj ligi Srbije u regionu istočna Srbija i trenutno su pete na tabeli. Većina njih su odlične učenice, sa zapaženim rezultatima u školovanju i sportu. Vučice su primer uspešnih, talentovanih, posvećenih mladih osoba koje neguju zdrav stil života,” kazala je zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović.
,,U ponedeljak će ,,Vučicama” biti uplaćena treća tranša u iznosu od 50 hiljada zbog predstojećeg turnira na kojem učestvuju i koji se održava između 21. i 25. maja 2021. godine. Iako je praksa da svim klubovima ratu isplatimo istog dana, sa kojom ćemo i ubuduće nastaviti, rukovodstvo kluba je uputilo molbu da izađemo u susret i to smo učilini,“ dodala je zamenica gradonačelnika.

Ženski fudbalski klub ,,Vučice“ postoji od 25. maja 2017. godine i već ima zapažene rezultate na nivou zemlje. Vučice su pobednice kupa Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.
FK „Vučje“ postoji od 1945. godine i okluplja igrače uzrasta seniora, kadeta, pionira, petlića i cicibana i ima tradiciju učestvovanja u saveznom rangu takmičenja od 1997. do 2001. godine, a ,,Vučice“ su ponos ove varoši i već ih ima u reprezentaciji .
Kako je istaknuto ovom prilikom grad Leskovac će nastaviti sa podrškom razvoju sporta, ove godine je opredeljeno 95 miliona dinara, a vučjanski kraj je rasadnik fudbalskih nada.