ZASEDA SKUPŠTINA GRADA LESKOVCA

Današnju sednicu skupštine grada Leskovca obeležile su burne rasprave, a pred odbornicima su između ostalog izbor novih gradskih većnika, predlog odluke o završnom računu budžeta grada za prošlu i zbog povećanog priliva sredstava u gradsku kasu rebalans budžeta za ovu , kao i izmena plana javnih nabavki za tekuću 2022.godinu.
Na predlog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, a odlukom skupštine grada funkcije gradskih većnika su razrešeni zbog podnošenja ostavke Dragoljub Đorđević, Vladanka Stamenković i Božidar Stojiljković, a imenovani Žarko Bogatinović i Olivera Pešić, narodni poslanici u prethodnom sazivu republičke skupštine i defektološkinja Sanja Milošević.
Prošle godine je budžet grada Leskovca ostvaren u prihodima sa 98,2 procenta u iznosu od preko 4 milijarde 596 miliona dinara, a kada je reč o rashodima sa preko 4 milijarde 62 miliona odnosno 80,5 odsto.
Zbog povećanog priliva sredstava od preko 566 miliona dinara u gradsku kasu predložen je i usvojen i rebalans budžeta za ovu godinu. Raste broj zaposlenih, pa i prihod od poreza na zarade od preko 120 miliona dinara, što će se po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića i nastaviti. Transferi iz državne kase veći za preko 20 miliona dinara.
Grad Leskovac koji je pre desetak godina dugovao preko dve milijarde dinara sada ima najstabilnije finansijsko stanje u državi i u svakom trenutku na računu preko 700 miliona dinara, što je pohvaljeno od strane predsednika države Aleksandra Vučića.
Kada je reč o povećanju sredstava u gradskoj kasi odbornici GG Za Leskovac zajedno su kazali da je reč o inflaciji od oko 10 odsto, kao i da se kapitalni projekti prolongiraju iz godine u godinu, a sredstva koja su neiskorišćena stoje.

Nenad Zdravković je kazao da ima saznanja da će se graditi na prostoru iza nekadašnjeg RUL-a fabrika sa opasnim materijama.
Usvojen je predlog odluke o obrazovanju mesnih zajednica na teritoriji grada, o čemu je nedavno održana javna rasprava, a kako je najavljeno izbori za savete mesnih zajednica biće održani već na jesen ove godine.
Data je saglasnost na predlog operativnog plana odbrane od poplava za vode II reda za ovu godinu na teritoriji grada, a sredstva od 30 miliona 875 hiljada dinara biće potrošena za uređenje 19 lokacija.