KulturaVesti

ZAVRŠEN 15. KARNEVAL LESKOVAC

15.leskovački Karneval završen je u subotu tradionalnom karnevalskom povorkom u kojoj je učestvovalo 27 ekipa, čemu je prethodio prijem za karnevalske grupe u Gradskoj kući.
Leskovčani su nakon godinu dana pauze u velikom broju na Bulevaru oslobođenja od hotela Beograd do platoa ispred LKC pratili karnevalske grupe koje su prodefilovale predvođene gradonačelnikom Leskovca i predstavnicima Federacije karnevalskih gradova.
Nakon višesatnog nastupa odlukom žirija za najbolju karnevlsku grupu proglašena je ,,Maskarada” , grupa iz Leskovca, najbolju su koreografiju imali ,,Anđeli i demoni” plesne grupe Step bu step, takoše iz našeg grada, dok su za najbolju masku nagrađeni ,,Valkiri” iz Strumice, iz Severne Makedonije.
Karneval je otvoren simboličnim uručenjem ključeva grada ovogodišnjoj princezi Anastasiji Cvetković.
Iako tokom ovog 15.karnevala vilo manje dešavanja, on je bio kvalitetniji po sadržaju od prethodnih, poručio je menadžer manifestacije Miroljub Radivojević.
Mnogobrojnoj okupljenoj publici predstavile su se mažoretkinje, grupa Muzejona Narodnog muzeja u Leskovcu, koledari Leminda, Družina kneza Lazara, plesačice sambe, žongler Vlada, članovi kluba Step baj step iz Leskovca. Žiri je titulu pobednika dodelio grupi iz Leskovca za nastup pod nazivom Maskarada, najbolju koreografiju imala je grupa kluba Step baj step za nastup pod nazivom Anđeli i Demonia a titula za najbolju masku je pripala grupi iz Strumice za nastup „Mulen ruž“.
Karnevalskoj povorci prethodio je tradicionalni prijem karnevalskih grupa u Gradskoj kući, na kojem su dobrodošlicu grupama, članovima FECC-a i svim gostima poželeli Goran Cvetanović, direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić i Miroljub Radivojević. Tradicionalno su razmenjeni pokloni i uručene zahvalnice učesnicima i počasnim gostima Karnevala.
Miroljub Radivojević se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu i time uveličali jubilej leskovačkog karnevalizma i rukovodstvu grada koje je uvek razumelo i podržavalo ovu manifestaciju.
Gradonačelnik Cvetanović je na prijemu rekao da tokom karnevala Leskovac odiše atmosferom šarenila, boja i kostima, da je ova manifestacija rado posećena i svima poželeo ugodan boravak u gradu.
Aleksandar Cicimov je naglasio da ovakve manifestacije stvaraju velika i večna prijateljstva i u ime svih članova borda FECC-a poželeo da Karneval Leskovac postane vekovna tradicija.