DruštvoVesti

ZAVRŠENA JUG BOGDANOVA ULICA

Nakon kompletno završene rekonstrukcije u dužni od 190 metara za šta je grad Leskovac opredelio 9 miliona dinara, Jug Bogdanova ulica je danas puštena za saobraća.
,,Pored meštana koji žive u ulici Jug Bogdanovpj, važno je što se ovde nalaze Poljoprivredna stručna i vatrogasna služba”, kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je sa saradnicima obišao ovu saobraćajnicu.
Projektom je bio predviđen mašinski iskop, rušenje postojećih ivičnjaka, izrada tamponskog sloja od šljunka na kolovozu i na trotoaru, izrada tamponskog sloja od tucanika na kolovozu i na trotoaru, i izgradnja kolovozne kinstrukcije od asfaltnih i habajućeg slojeva. Trotoarske površine su u završnom sloju delom od behaton ploča dok će se odvođenje atmosferskih voda sa kolovoza rešiće se kombinacijom podužnih i poprečnih padova na kolovozu. Dužina saobraćajnice je 282 metra. Gabariti kolovoza ulice su promenljive širine od 4,7 do 5,6m.
U ovom delu grada nedavno su završeni i radovi na rekonstrukciji ulice Miloša Obilića u dužini od 190 metara vrednosti 5 miliona 300 hiljada dinara i sada je ovo moderna saobraćajnica u kojoj je veoma frekventan saobraćaj
Kako je naglašeno ovom prilikom jedan od prioriteta lokalne samouprave je putna infrastruktura.