DruštvoVesti

ZAVRŠENA KOTLARNICA U OSNOVNOJ ŠKOLI U VINARCU

U OŠ Milutin Smiljković u Vinarcu je završena izgradnja kotlarnice i uvođenje centralnog grejanja, čime su poboljšani uslovi za boravak dece i odvijanje nastave, a ova investicija finansirana iz budžeta grada vredna je 10,5 miliona dinara.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao sa saradnicima ovu obrazovnu ustanovu je kazao da se i u u prethodnom periodu radilo se na poboljšanju energetske efikanosti ove škole. Zamenjena je unutrašnja stolarija i postavljena su neonska svetla, uređena je fasada, za šta je izdvojeno preko milion dinara. Pored toga je prozorima iz bolnice kompletno zamenjena stara, drvena stolarija škole i time stvoren prijataniji ambijent za rad i učenje.

,,Da bismo uopšte počeli realizaciju ovog projekta koja je trajala 120 dana, najpre smo morali da ozakonimo školski objekat. To smo učinili 2019. godine, a zatim smo uradili projekat uvođenja centralnog grejanja – za ozakonjenje i projekat je izdvojeno dodatnih 870.000 dinara. Ovo je najveće ulaganje u bližoj istoriji naše škole” kazao je direktor OŠ ,,Milutin Smiljković” u Vinarcu Dejan Cakić.

Po rečima gradske većnice Brankice Stamenković grad Leskovac na svojoj teritoriji ima preko 100 školskih objekata o kojima vodi računa. 2012. godine nakon preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom od strane gradonačelnika i njegovog tima, preko 70% školskih objekata bilo nelegalizovano, što je uslov za realizaciju projekata.
Ona je najavila uređenje izdvojenog odeljenja škole iz Bogojevca u Navalinu. Radi se škola u Manojlovcu, gde je potrebno izraditi fasadu, U Muzičkoj školi u Leskovcu se uređuje suteren.

Teritorija našeg grada je velika i na njoj se nalazi veliki broj škola kako u gradskoj, tako i u ruralnim sredinama, a lokalna samouprava se kako je istaknuto trudi da konstantno radi na stvaranju boljih uslova za školovanje dece.