DruštvoVesti

U KOTLARNICI U DUBOČICI ZAMENJENA DVA GORIONIKA

Dva gorionika kotlova na mazut zamenjena su kombinovanim gorionicima na gas i mazut u kotlarnici JKP Toplana u najvećem naselju u gradu, Dubočici.
Kako je kazao direktor leskovačke toplane Tomica Jovanović, vlada je donela zaključak u kojem se preporučuje gašenje svih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje za loženje i ona se odnosi na sve institucije. ,,Zahvaljujući gradonačelniku i gradu obezbeđeno je 30 miliona dinara subvencije koje su nam omogućile da uradimo zamenu gorionika i od naredne grejne sezone krenemo sa upotrebom gasa. Postavljeni su najsavremeniji gorionici na tržištu, nemačkog proizvođača“ istakao je Jovanović.

Kada se govori o gorionicima, reč je o ulaganju vrednom 50 miliona dinara, od čega je grad Leskovac opredelio 30 miliona, dok je gradska Toplana finanasirala ostatak sredstava u iznosu od 20 miliona dinara. To će omogućiti višestruke benefite, pre svega ekološke prirode, poručila je PR gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović.

Toplana sprovodi i još jednu značajnu investiciju u gradu vrednu 120 miliona dinara i to zamenu toplovoda u dužini od 1.100 metara. Radovi će se izvoditi tokom letnjih meseci kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu.
Kada je reč o rekonstrukciji magistralnog toplovoda iako nije baš prijatno za pešake, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović istiće da će se na trotoarima postaviti behaaton ploče u punoj dužini.