PolitikaVesti

ŽENE SNS-a ŽENAMA

I ove godine, specifične po mnogo čemu, naročtio zbog svetske pandemije korona virusa, Forum žena Gr.O SNS ogranizovao je podelu cveća svojim sugrađankama, a pažnja je posvećena i zdravstvenim radnicama u leskovačkoj Kovid bolnici koje nisu zaboravljene za Mešunarodni dan žena, 8.mart.

“Prošlo je godinu dana od kako nas je zarobio virus korona i godina za nama nije bila nimalo laka. Ali nismo posustali, ty smo da se borimo, naravno poštujući sve mere. Kada smo u pitanju mi žene i rodna ravnopravnost za koju se i dalje borimo, iako smo se većim delom izborile, kada je u pitanju naša zemlja Srbija, u odnosu na druge zemlje, mi smo uspele i izborile se. Nas žena ima svuda, u parlamentu, na odgovarajućim pozicijama u politici, i dobro jeda smo stvorile tu mogućnost da se naš glas čuje“, kazala je predsednica Foruma žena Gr.O SNS u Leskovcu Kristina Vasiljković.

Vasiljkovićeva se posebno osrvnula na položaj žena u politici, navodeći da iza njega stoji veliki trud i rad.

Tradicionalna podela cveća sugrađankama Foruma žena leskovačkog Gr.O SNS sem u centru grada ispred Leskovačkog kulturnog centra, ali i zdravstvenim radnicama koje rade u Kovid bolnici Leskovac kao znak pažnje za ogroman doprinos u borbi protiv virusa korona organizovana je i za dame u naselju Suva reka, Dubočica, Solidarnost, Rade Žunić, Bobište, kao i preko puta Zelene pijace i kod mesne zajednice Dubočica, u Vučju, odnosno, celom porečkom kraju.