SportVesti

PODELOM FUDBALSKE OPREME I PROMOCIJOM SPORTA U LESKOVCU OBELEŽENA EVROPSKA NEDELJA SPORTA

Evropska nedelja sporta obeležena je u Leskovcu, podelom fudbalske opreme sportskim klubovima i organizacijama, kao i promocijom zdravih stilova života u hali Partizan, prilikom koje je predstavljeno više od 30 vrsta sportova, kojima se bave najmlađi sugrađani našeg grada.

U saradnji sa Fudbalskim savezom Jablaničkog okruga, Gradski fudbalski savez Leskovca obezbedio je sportsku opremu u vidu fudbalskih lopti i dresova, za 44 sportska kluba na teritoriji našeg grada. Vrednost ove opreme je 300 hiljada dinara.

U Hali Partizan, održana je danas i promocija sporta i zdravih stilova života, povodom Evropske nedelje sporta.

Mihajlo Mladenović, uspešni mačevalac, ovim sportom se bavi od svoje 14 godine. Istakavši kao prednost činjenicu da je ovo individualna sportska disciplina, Mihajlo kaže, da oseća veliko zadovoljstvo kada svojim trudom, postigne određeni uspeh.

Aleksandar Pejčić, član Gradskog veća, zadužen za oblast sporta, podsetio je ovom prilikom podsetio da godišnji budžet za finansiranje sportskih klubova i udruženja iznosi 120 miliona dinara.

U predstojećem periodu, u Leskovac će stići čitav kontigent opreme, od strane Fudbalskog saveza Srbije, koji će biti doniran različitim klubovima iz čitavog Jablaničkog okruga.