HronikaVesti

ALKOHOL I PSIHOAKTIVNE SUPSTANCE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u toku prošle nedelje isključili su iz saobraćaja 22 vozača zbog učinjenog prekršaja nasilničke vožnje i 37 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
Kada je reč o nasilničkoj vožnji, 19 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom u stanju potpune alkoholisanosti, dva vozača isključena su iz saobraćaja zbog preticanja kolone vozila preko pune linije, a jedan jer je na auto-putu Beograd-Niš, u Velikoj Plani, upravljao vozilom brzinom od 230,2 kilometra na čas.
Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje u Beogradu, ukupno četvoro, dok su u Šapcu iz saobraćaja isključena tri vozača.
Saobraćajna policija je isključila iz saobraćaja 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kanabisa, po četiri vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom kokaina, odnosno amfetamina, dok je kod devet vozača kontrolom utvrđeno prisustvo više vrsta psihoaktivnih supstanci u organizmu. Četrnaest vozača koji su isključeni iz saobraćaja zbog ovog prekršaja istovremeno su činili i druge prekršaje.
Najveći broj vozača isključen je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u Beogradu, ukupno 11, dok je u Kraljevu isključeno šest, a u Pančevu četiri vozača.