DruštvoVesti

18 MILIONA DINARA ZA REKONSTRUKCIJU KOTLARNICE U LESKOVCU

Ministarstvo zaštite životne sredine preliminarno je odvojilo 199,9 miliona dinara za sufinansiranje 24 projekta opština i gradova za nabavku i obnovu kotlarnica, a Leskovcu je opredeljeno 18 miliona za rekonstrukciju kotlarnice „Crvena Zvezda“, objavljeno je na internet stranici ovog ministarstva.

Cilj konkursa na koji je stiglo 69 prijava je da se kroz realizaciju projekata zaštiti, očuva i poboljša kvalitet vazduha.

Prema objavljenoj rang listi glavni dobitnik sa sufinansiranjem vrednim gotovo 80 miliona dinara je Valjevo gde će biti rekonstruisana merno-regulaciona stanica i instalirana prateća oprema za prelazak na gas.

Šapcu je za rekonstrukciju kotlarnice u osnovnoj i srednjoj školi odobreno 20 miliona dinara, Leskovcu je opredeljeno 18 miliona za rekonstrukciju kotlarnice „Crvena Zvezda“, dok za projekata rekonstrukcije kotlarnice osnovne škole, vrtića i sportske hale u Velikom Gradištu odobreno 15 miliona dinara.

Preliminarnom odlukom Ministarstva sufinansiranje je odobreno Užicu, Odžacima, Bosilegradu, Prijepolju, Paraćinu, Svrljigu, Bojniku, Negotinu, Malom Iđošu, Ubu, Irigu, Novom Pazaru, Boljevcu, Koceljevu, Kruševcu, Bačkom Petrovcu, Kikindi, Vranjskoj Banji, Kuli i Kanjiži.

Ministarstvo obaveštava da na preliminarnu rang listu primedbe se mogu podneti elektronskom poštom u roku od osam dana.