259 MLADIH LESKOVČANA DOBILO NAGRADE ZA POSTIGNUTE REZULTATE

,,MLADOST JE SREĆNA JER IMA BUDUĆNOST – LESKOVAC JE SREĆAN ZATO ŠTO IMA DIVNE MLADE LjUDE DA GRADE BUDUĆNOST”, poručeno je sa današnje dodele Svetosavskih nagrada mladim talentima kada je 259 učenika i studenata nagrađeno sa preko 7 miliona 800 hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i njegovi saradnici su uručili ugovore o novčanim nagradama kao i ranijih godina mladima koji su postigli zapažene rezultate kako tokom studiranja i školovanja u osnovnim i srednjim školama tako i u svom naučnom, umetničnom radu i na sportskim takmičenjima.
,,Zaista sam ponosan da nakon 10 godina, vetar u leđa je dobilo 4900 mladih i ukupno je izdvojeno 135,5 miliona dinara” poručio je gradonačelnik Cvetanović.

Studenti sa izuzetnim prosekom studiranja koji su na fakultete krenuli iz Leskovca su poručili da im je drago da njihov grad prepoznajue rad i trud koji ulažu u svoje obrazovanje, kao i da su upravo ta zalaganja ono što daje rezultate ka zacrtanom cilju. Prepreke kako smatraju služe samo da se prevazilaze.

I današnja dodela nagrada mladim talentima je pokazatelj da je podrška mladima grada Leskovca konstantna, a kako bi se ona ojačala i unapredila već od sledeće dodele, na Dan grada 11. oktobra, studentima sa prosečnom ocenom 10 u toku jedne godine će pripasti nagrada od 100 hiljada dinara.