DruštvoVesti

5000 PAKETA PREUZETO

Paketi pomoći za penzionere sa primanjima ispod 30.000 dinara i porodice u stanju socijalne potrebe se uveliko pakuju pa je za nepunih nedelju dana pripremljeno preko 19.000 paketa od ukupno 29.360. Do sada je 5000 paketa preuzeto od strane članova Saveta mesnih zajednica koji su zaduženi za njihovo distribuiranje, obaveštava kabinet gradonačelnika Leskovca .
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas obišao volontere i zaposlene u javnim i javno-komunalnim preduzećima, te ustanovama kulture, koji trenutno sprovode pakovanje. Gradonačelnik je primetio da se pripremanje paketa ove godine odvija mnogo brže i efikasnije i da će paketi ubrzo stići do krajnjih korisnika uprkos lošim vremenskim uslovima.
Grad Leskovac je prošle godine u jeku epidemije za sve seniore sa nižim primanjima obezbedio pakete sa osnovnim životnim namirnicama kako bi im se olakšala izolacija, a na inicijativu gradonačelnika Leskovca ovakav vid pomoći se sprovodi i ove godine. Za te namene iz budžeta grada izdvojeno je 17,4 miliona dinara.