SportVesti

IVA PETKOVIĆ ISPLIVALA NORMU ZA REPREZENTACIJU I BALKANIJADU

Na bazenu „Gale Muškatirović“ u Beogradu je od 12. do 14. marta održano Otvoreno prvenstvo Srbije u plivanju, na kome su veliki uspeh postigli Iva Petković koja je isplivala normu za reprezentaciju Srbije i Balkanijadu i Pavle Joić koji je uspeo da je da ostvari rezultate i obezbedi učešće na „Razvojnom kampu Srbije”.
Plivački klub „Leskovac“ učestvovao je sa 11 takmičara u konkurenciji 473 plivača iz 61 kluba iz Srbije i 11 iz inostranstva.
Naša plivačica Iva Petković dominirala je na ovom prvenstvu u prsnoj tehnici. Uspela je da ostvari normu za reprezentaciju u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno i takođe, što je još bitnije, ostvarila je normu za Balkansko prvenstvo (Juniorska Balkanijada). Ona je plivala 3 discipline i u svakoj disciplini, uzela je medalju i to 5 srebrnih (3 srebra u juniorskoj kategoriji i 2 u apsolutnoj) i 1 bronzu u aspolutnoj.
Pored nje, i član Plivačkog kluba „Leskovac“ Leskovac Pavle Joić uspeo da je da ostvari uspeh i obezbedi učešće na „Razvojnom kampu“ Srbije, gde učešće uzima 12 najboljih kadeta u Srbiji.
U Plivačkom klubu „Leskovac“ se nadaju da će još troje njihovih plivača dobiti pozive za učešće na trenažnom kampu Plivačkog saveza Srbije.