DruštvoVesti

SANACIJA INFRASTRUKTURNIH OBJEKATA STRADALIH OD POPLAVA

Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije identifikovane su kritične tačke na vodotokovima drugog reda a izneta su i stručna mišljenja Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja stanju konstrukcija mostova na Kameničkoj reci u selu Jelašnica i u selu Turekovac koji su bili oštećeni početkom januara tokom poplava.
Na osnovu analize januarskih poplava Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu predložio da se u predstojećem periodu započnu radovi na sanaciji dela šainovačkog kanala i rudarskog kanala za koje će biti izdvojeno preko 26 miliona. Kako je istakao reč je o kanalima koji se prostiru u više katastarskih opština i građeni su šezdesetih godina, karakteriše ih visok nivo podzemnih voda što dodatno opterećuje kanale naročito u slučajevima obilnijih padavina. Stoga je predloženo da se radovi izvedu u dužini od 10.300 metara od Šainovca pa do kasarne Južni logor u Leskovcu.
Direktor Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“ Novica Nikolić je izneo predlog da se na mestu mosta na Kameničkoj reči u selu Jelašnica izgradi novi most vrednosti preko 18.351 miliona dinara za čiju izgradnju će biti potrebno najmanje 90 dana.
Štab za vanredne situacije grada Leskovca je usvojio izveštaj o stanju putnog pravca opštinskog puta 55 deonica Barje – Oruglica – Ravni Del radi utvđivanja štete nakon poplava i radi reduzimanja adekvatnih mera, a sanacija bi koštala oko 10 miliona dinara.
Štab je na današnjoj sednici 49.po redu usvoji Poslovnik o radu ovog štaba, kao i zaključak kojim se obrazuju stručno operativni timovi za potreba štaba.san