DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE USVOJILO PLAN RASPISIVANJA JAVNIH KONKURSA I ODLUKU O NAGRAĐIVANJU MLADIH TALENATA

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su između ostalog predlog godišnjeg plana raspisivanja javnih konkursa koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta grada za ovu godinu i saglasnost na odluku o usvanjanu zahteva po javnom pozivu  za podršku mladim talentima kojima će sutra biti uručene nagrade na dan Svetog Save.

Gradsko veće je usvojilo prelog odluke o davanju saglasnosti na dopune finansijskih planova mesnih zajednica za 2022.godinu koja se odnosi na odobravanje dodatnih sredstava od  65 miliona 800 hiljada dinara pored već planirana 44 miliona radi potpune deblokade računa mesnih zajednica i njihovog nesmetanog funkcionisanja.

Usvojen je godišnji plan raspisivanja javnih konkursa za ovu godinu, a data je saglasnost Odeljenju za društvene delatnosti i lokalni razvoj Gradske uprave za raspisivanje javnog konkursa  za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u obasti javnog informisanja ukupne vrednosti 30 miliona dinara i javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u kulturi i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi za  ovu godinu sa 12 miliona dinara, milion više nego prošle godine.

Usvojen je predlog odlluke o rasporedu sredstava za rad Kancelarije za mlade iz budžeta grada Leskovca i na odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima koja će biti uručena sutra za 296 naših mladih sugrađana.

Gradsko veće je usvojilo izveštaj o radu Jedinice za implementaciju projekta ,,Izgradnja CPPOV i proširenje kanalizacione mreže za prošlu godinu, a dužnosti rukovodioca projekta je razrešena Maja Milošević Milojić koja će nastaviti svoj rad kao pomoćnica direktora JKP Vodovod, dok je za rukovodioca imenovana Ana Stojiljković, takođe arhitekta po profesiji.

Obaveza plaćanja usluge grejanja i u toku tekuće godine su oslobođena domaćinstva korisnika prava na  na novčanu socijalnu pomoć i korisnika uvećanog dodatka za pomoć i negu drugog lica.

Većnici su se saglasili sa odlukom o dodeli auto sedišta za novorođenu decu ukupne vrednosti 12 miliona dinara, a 660 nepodeljenih novogodišnjih paketića koje je finansirao grad Leskovac biće darivano mališanima PU Vukica Mitrović.