DruštvoVesti

17. SEDNICA SKUPŠTINE GRADA LESKOVCA 10. FEBRUARA

Pravo na podsticajna sredstva iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca za 2021. godinu ostvarilo je 1.060 registrovanih poljoprivrednih proizvođača, pokazuje izveštaj o realizaciji programa korišćenja sredstava iz ovog fonda koji je usvojen na današnjoj sednici Gradskog veća.

Kada je u pitanju mera investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, podneto je 1.056 zahteva, s tim što je pravo na podsticajna sredstva ostvarilo 1.049 registrovanih poljoprivrednih proizvođača i to u ukupnom iznosu od skoro 43 miliona 700 hiljada dinara.

Govoreći o investicijama za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture i usluga, u ovom delu konkurisalo je 11 poljoprivrednih gazdinstava, i imajući u vidu da su svi zahtevi prihvaćeni, iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca, opredeljen je milion 293 hiljade dinara za ovu meru.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na području grada Leskovca za 2022. godinu.

Za nekoliko mera podrške ruralnom razvoju, uključujući i meru Podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi, za koju u prethodnoj godini nije bilo interesovanja, planirano je 50 miliona dinara.

Gradonačelnik, Goran Cvetanović, je po završetku izlaganja predsednika komisije Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, Dejana Ranđelovića, saopštio da će se 17. sednica Skupštine grada Leskovca, prethodno zakazana za 12. februar,  održati 10. februara u 9 sati.

Razlog za ovu promenu nalazi se u obaveštenju Republičke izborne komisije u kome se navodi da je neophodno da se najkasnije do 11. februara, održi sednica Skupštine na kojoj će biti doneta Odluka o imenovanju članova Gradske izborne komisije.